Skip to main content
XS SM MD LG XL

En de winnaar is … Loes

Geplaatst op:

Door: Redactie

Bij de start van de maand november hebben we een nieuwe winnaar van de Plaat van de Maand: Loes Elskamp. De herfsttinten lijken te overheersen, maar de foto werd in het voorjaar genomen. Op Sicilië, een nauw straatje met een balkon, een brokkelige muur. Op het balkon een vrouw in gedachten, in mooi, warm licht. Bewust onscherp en daardoor heel sfeervol.
Er lag een grote variëteit aan foto’s op tafel: Playmobilmannetjes die met champignons in de weer zijn, een paardenliefhebber bij de Santpoortse feestweek, barbecuende Haarlemmers, twee geiten aan het spit, een kaleidoscoop in beweging, een iconografische slak. Maar na het stemmen is er één overtuigende winnaar, en dat is Loes. De tweede plaats is voor Lies Nederstigt, met een vrouw in een vensterbank in “Hopper-achtig” licht.