Skip to main content
XS SM MD LG XL

Loes Elskamp

Lid sinds 2013

Sinds 2013 ben ik lid van fotogroep Haarlem en dat heeft mijn fotografie een enorme boost gegeven!
Ooit had ik al een paar fotocursussen gedaan waar ik erg enthousiast van werd, maar bij de club heb ik mijn kennis, technische vaardigheden en creativiteit goed kunnen uitbreiden. Door het kijken naar foto’s, het bespreken, luisteren naar gastsprekers en vooral het zelf experimenteren en proberen, heb ik mijn visie op en toepassing van mijn fotografie verbeterd.
Van het fotograferen wat je toevallig tegenkomt, probeer ik mijn werkwijze te veranderen in een vooraf bedacht plan, een doel, een verhaal of in elk geval een naam voor mijn foto. Hierdoor ga ik gerichter op pad. Verder ben ik vaak lekker bezig met een opdracht; ik maak iets, laat het een tijdje liggen, kijk er nog eens naar en probeer door te ontwikkelen. En dan kom ik soms op iets heel anders uit…
De club is hierbij erg inspirerend; het elkaar helpen en foto’s bespreken brengt je naar een hoger plan. Ik ervaar de samenwerking in onze club als enorm positief. Verder hebben cursussen en workshops me verder leren kijken, nadenken en uitwerken.
Gelukkig blijft er ook nog veel te leren en te verbeteren en probeer ik me aan anderen op te trekken. Een speciale richting of voorkeur heb ik nog niet en soms blijkt iets wat niet zo voor de hand ligt ook opeens heel erg leuk om te doen. Dus ik kan nog jaren vooruit.

Portfolio