Skip to main content
XS SM MD LG XL

Waarom fotografie in clubverband?

Fotografie is in essentie een individuele hobby: jij stelt je camera in, bepaalt je positie en compositie. Alleen zit je achter je PC je foto’s te bewerken en af te drukken, of in het donker je foto’s te ontwikkelen.

Samen kom je verder

En toch is het belangrijk om ervaringen te delen, elkaar foto’s te laten zien en beoordelen en zo te inspireren en verder te komen. Velen maken hiervoor gebruik van fora en nieuwsgroepen, zoals Zoom, Flickr, Nikonians, Photomania, Luminous Landscape en Nikon Club Nederland. Zo ook wij.

Toegevoegde waarde

Maar, … het echte gesprek gaat toch het best als je elkaar ook persoonlijk spreekt. Daarom komen we regelmatig bijeen op club-avonden – om foto’s te bespreken, te discussiëren over onderwerpen al dan niet met gastsprekers, wedstrijden voor te bereiden of te evalueren.

Bovendien kijken en bespreken we de foto’s niet alleen vanaf een scherm. We laten elkaar het liefst ons werk op papier zien.  Ook dat voegt echt iets toe.

Beleef je fotografie ook samen

En hoe leuk is het niet om er samen op uit te gaan. Ook al ben je op dezelfde plek – achteraf blijkt hoe verschillend en persoonlijk het fotografisch resultaat is. Zo leren we van elkaar telkens weer anders – en intensiever – te kijken. En dan hebben we het nog niet eens over de gezelligheid!

Naast dit alles zijn er werkgroepjes en voeren we projecten uit, die komen op en gaan weer over in iets anders. Zo ontwikkelen we ons samen – sneller en leuker dan dat je alleen zou doen, of via sociale netwerken. En bovenal: het maakt fotografie ook gewoon gezellig.

Foto: Patty Verhoeven

Foto: Lies Nederstigt

Foto: Oege Lam