Skip to main content
XS SM MD LG XL

Het programma van deze en komende week.

maandag 12 december

Bespreking 2e ronde regiocompetitie

Bespreking van de 2e ronde regiocompetitie door een jury. Om 20.00 uur in wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem. Zaal open vanaf 19.30 uur. Ook online te volgen via Cisco-Webex.

donderdag 15 december

Bespreking series en Kerstborrel

Diana Bokje bespreekt de series van leden. Uiterlijk 14 december inleveren in Stack of in print meenemen op A4-formaat. We houden onze traditionele Kerstborrel.

Todo's

14 dec

Zet uiterlijk 14 december de serie in Stack die je in het kader van de opdracht seriematig werken (Diana Bokje) hebt gemaakt. Of neem 15 december mee, geprint op A4-formaat.

11 jan

Zet uiterlijk 11 januari 3 foto’s van anderen in Stack, die op de clubavond van 12 januari in groepjes worden besproken.

Programma 2022-2023

Ons programma, inclusief t.z.t. terugblik op wat er voorgevallen is, vind je onderstaand - van maand tot maand:

september 2022

We openen het seizoen met het tonen van de vakantiefoto's, er is een 10-minutenpresentatie van Bert Jaspers. Verder de toelichting op de Haarlemopdracht, de opdracht Het Ding en de uitstapjes.
Diana Bokje zal spreken over seriematig werken, met een opdracht voor een serie voor 15 december.
We houden onze Algemene LedenVergadering. Daarna bespreken we met elkaar de foto's die je wilt inleveren voor de 1e ronde van de regiocompetitie. Het onderwerp is vrij of "landschap in zwart-wit". De inzending voor de regiocompetitie gaat digitaal. Digitale PvdM verkiezing.
Uiterlijk donderdag in Stack zetten; alleen oorspronkelijk werk. Via mail stemmen en becommentariëren van vrijdag t/m zondag.

oktober 2022

Fotomanifestatie in het Fort van Hoofddorp in het kader van het 100-jarig bestaan van de Fotobond. Georganiseerd door regio NoordWest. Zie de mail van 11 augustus.
Van 3 t/m 9 oktober kun je foto's digitaal inleveren voor de 1e ronde van de regiocompetitie. De onderwerpkeuze is vrij of "Landschap in zwart-wit". Je hebt per ronde de keuze uit: 2x vrij, of 2x thema, of 1x vrij + 1x thema. Naast de gebruikelijke winnaars aan het einde van het seizoen is er een extra waardering voor degene met de hoogste punten over de 3 thema's: de themawinnaar. De thema's zijn dit seizoen: Landschap in zwart-wit, Randen van de stad en Clair-obscur. De 3e ronde is de serieronde en die is niet digitaal maar geprint! Voor de wijze van aanleveren zie de Todo en de mail.
Sjaak houdt een 10-minutenpresentatie. De themagroep Portret presenteert haar werk. Verder is er de PvdM in print, bespreking in groepen aan de hand van de Meermanmethode.
Wandeling door de Venetiaanse binnenstad en weidse riviergezichten. Om 13 uur rondvaart met de Dordtevaar. Borrel en/of diner bij Villa Augustus. Voor aanmelding en details, zie de mail van 10 september.
Er zijn presentaties van Loes (10 minuten) en van Cor (20 minuten). We bespreken ook de foto's voor die je van plan bent in te zenden voor de 2e ronde Vrij / Randen van de stad.
Bespreking van de 1e ronde regiocompetitie door een jury, fysiek of online. Verplicht aanmelden uiterlijk 29/10 bij e.meijssenderidder@tele2.nl. Fysiek: om 20.00 uur in wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem. Zaal open vanaf 19.30 uur. Online om 20 uur via Cisco-Webex.

november 2022

Een presentatie door fotograaf Duco de Vries.
Van 14 t/m 20 november kun je foto's digitaal inleveren voor de 2e ronde van de regiocompetitie. De onderwerpkeuze is vrij of "Randen van de stad". Je hebt per ronde de keuze uit: 2x vrij, of 2x thema, of 1x vrij + 1x thema. Voor de wijze van aanleveren zie de Todo en de Richtlijnen in Stack.
De ambassadeursbijeenkomsten van de afdeling Kennemerland zijn er om leden meer te betrekken bij de initiatieven en de koers van de afdeling. Bedoeld voor leden met een sterke band met zowel de eigen club als met de afdeling (niet per se clubbestuurders); voor onze club is dit Leo Bloemink. Als je ideeën hebt geef ze aan hem door.
Uiterlijk woensdag in Stack zetten; alleen oorspronkelijk werk. Via mail stemmen en becommentariëren van vrijdag t/m zondag.
Frans houdt een 10-minutenpresentatie. We bekijken de resultaten van de Haarlemopdracht "Amsterdamse Poort". De Haarlemopdracht is een jaarlijkse opdracht om allemaal hetzelfde gebouw in Haarlem te fotograferen. Je bent geheel vrij in hoe je dat doet: totaal beeld, details, bewerkt, wat je maar wilt om jouw beeld naar je zin te maken. Ook bekijken we de retouren van de 1e ronde regiocompetitie.

december 2022

Bespreking van de 2e ronde regiocompetitie door een jury. Om 20.00 uur in wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem. Zaal open vanaf 19.30 uur. Ook online te volgen via Cisco-Webex.
Diana Bokje bespreekt de series van leden. Uiterlijk 14 december inleveren in Stack of in print meenemen op A4-formaat. We houden onze traditionele Kerstborrel.

januari 2023

Bart en Elly houden ieder een 10-minutenpresentatie. We doen een bespreking in groepjes van 3 foto's van anderen aan de hand van de fotobespreekthema's van Tom Meerman.
Voor de serieronde lever je 5 geprinte foto's in, max. A4-formaat. Details volgen.
Igor en Wilmy houden ieder een 10-minutenpresentatie. We houden de verkiezing van de PvdM in print, met een bespreking in groepen.

februari 2023

Op woensdag 1 februari wordt de opdracht xx bekend gemaakt. Je hebt een week de tijd om de foto te maken. Inleveren op woensdag 8 februari (of donderdagochtend 9 februari).
Gerphil houdt een 10-minutenpresentatie. We bekijken de resultaten van de weekopdracht, die 1 februari is gegeven. We kiezen de foto's voor de Bondsfotowedstrijd 2022 (inleveren in print op uitnodiging).
We volgen een mooie route, met veel water (reflecties), in een bijzonder / minder bekend deel van Amsterdam. Noteer alvast de datum in 2023, details volgen.
Bespreking van de serieronde regiocompetitie door een jury. Om 20.00 uur in wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem. Zaal open vanaf 19.30 uur. Ook online te volgen via Cisco-Webex.
Uiterlijk woensdag in Stack zetten; alleen oorspronkelijk werk. Via mail stemmen en becommentariëren van vrijdag t/m zondag.
Gastspreker Saskia Aukema houdt een presentatie. Zij is fotograaf, tekstschrijver en verhalenverteller.

maart 2023

Tine houdt een 10-minutenpresentatie. We bekijken de retouren van de serieronde. En we bespreken de Bondsfoto's en FIAP-foto's.
De ambassadeursbijeenkomsten van de afdeling Kennemerland zijn er om leden meer te betrekken bij de initiatieven en de koers van de afdeling. Bedoeld voor leden met een sterke band met zowel de eigen club als met de afdeling (niet per se clubbestuurders); voor onze club is dit Leo Bloemink. Als je ideeën hebt geef ze aan hem door.
Jos houdt een 10-minutenpresentatie. Er is een aankondiging van de clubwedstrijd Serie van 5. We houden een voorbespreking van de 4e ronde vrij / Clair-Obscur (alleen inleveren als je echt een vraag hebt). We kiezen de PvdM in print en bespreken deze in groepjes.
Het weekend van 31 maart t/m 2 april 2023 gaan we naar Keulen. Noteer alvast de datum, details volgen. We gebruiken het bestaande plan van een paar jaar geleden en houden ook het thema “fotograferen in vogelperspectief” aan.

april 2023

Van 27 maart t/m 2 april kun je foto's digitaal inleveren voor de 4e ronde van de regiocompetitie. De onderwerpkeuze is vrij of "Clair-obscur". Je hebt per ronde de keuze uit: 2x vrij, of 2x thema, of 1x vrij + 1x thema. Voor de wijze van aanleveren zie de Todo en de mail.
We houden een uitwisseling met een andere fotogroep.
Uiterlijk woensdag in Stack zetten; alleen oorspronkelijk werk. Via mail stemmen en becommentariëren van vrijdag t/m zondag.
Carla en Roelie houden een 10-minutenpresentatie. We bespreken de resultaten van opdracht "Het Ding". De verkiezing van de Plaat van de Maand is digitaal.
Bespreking van de 4e ronde regiocompetitie door een jury. Om 20.00 uur in wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem. Zaal open vanaf 19.30 uur. Ook online te volgen via Cisco-Webex.

mei 2023

Wie de gastspreker is vanavond wordt nog bekendgemaakt.
De afdeling Kennemerland van de Fotobond houdt een algemene afdelingsvergadering. Om 20.00 uur in wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem.
Lida houdt een 10-minutenpresentatie. De themagroepen Creatief, Architectuur, Portret en Seriematig werken presenteren hun werk. Inleveren "Serie van 5" uiterlijk vrijdag 3 juni.

juni 2023

We sluiten het seizoen af met de bespreking van de "Serie van 5" en de uitreiking van de Bert van Voorden-wisselbeker.

Bijeenkomsten

De kern van het programma bestaat uit club- en afdelingsbijeenkomsten:

Fotogroep Haarlem organiseert eens in de twee weken – op de donderdagavonden om 20 uur – een Clubavond met een gevarieerd programma. Vanwege de coronamaatregelen zijn bijeenkomsten soms hybride of online via Zoom.

Afdeling Kennemerland van de Fotobond waartoe onze club behoort, komt minder frequent bijeen, altijd op maandagavond om 19:30 uur. Dan vinden ook de (interessante) besprekingen van de gejureerde foto’s van de afdelingswedstrijden plaats. Vanwege corona zijn de activiteiten vooralsnog online.

Inleverdata

De deadlines voor wedstrijden, PvdM en de andere activiteiten -die je niet wilt missen- vind je in het to-do overzicht.

Locaties

De Clubavonden vinden plaats in De Schakel, Pijnboomstraat 17, 2023 VN Haarlem. Zie voor overige locaties onze contactpagina.

Meedoen of afmelden?

Ben je nog geen lid, geef dan een seintje dat je eens wilt komen kijken.  Contact!

Ben je lid en kom je niet naar de clubavond, meld je dan uiterlijk dinsdag af bij het bestuurslid ledenzaken.