Skip to main content
XS SM MD LG XL

Het programma van deze en komende week.

donderdag 27 februari

Fotosoos voor groepen: Creatief

Een aantal avonden in het programma is gereserveerd voor de werkgroepen die dit seizoen van start gaan. Vanavond de groep Creatief o.l.v. Marja. 27/2

donderdag 5 maart

Bespreking door fotograaf Sabine Joosten

Vanavond bespreekt fotograaf Sabine Joosten de 3 foto’s die je van tevoren hebt ingeleverd (zie ook www.sabinejoosten.nl).

Todo's

29 feb

Lever maximaal 3 foto’s in, die op de clubavond van 5/3 door fotograaf Sabine Joosten zullen worden besproken. In Stack, uiterlijk 29/2.

19 mrt

Meenemen foto voor de verkiezing van de Plaat van de Maand.

Programma 2019-2020

Ons programma, inclusief t.z.t. terugblik op wat er voorgevallen is, vind je onderstaand - van maand tot maand:

september 2019

We beginnen seizoen 2019/2020 met een toelichting op de opdracht "Haarlem" en op de zomeropdracht "fotografeer iets interessants binnen een straal van 100 meter van je huis". De Uitjescommissie zal haar plannen presenteren en er is een presentatie van het Fotojaarboek, met gelegenheid om te bestellen. Tot slot bekijken we elkaars vakantiefoto's.
We houden onze Algemene Ledenvergadering en we leveren twee werken in voor de eerste ronde van de afdelingscompetitie. Je kunt vrij werk inleveren en/of werk met het thema energie.
Afdeling Kennemerland start het seizoen met een Bondscafé: Mike Muizebelt geeft een lezing over Macrofotografie. Bondscafés vinden plaats in De Wissel, Arnolduspark 3, 2132 CR Hoofddorp. Aanvang 20:00 uur.
We bespreken met elkaar de foto's die je wilt inleveren voor de eerstkomende ronde Vrij / Abstract van de afdelingscompetitie. Wat kan er nog aan verbeterd worden, heeft de foto voldoende zeggingskracht? Een collegiaal oordeel kan helpen om de kwaliteit van je werk te verbeteren.

oktober 2019

Een delegatie van de club brengt een bezoek aan collegaclub Polderlicht.
Eerst een 10-minuten-presentatie van de groep "Buiten de lijntjes" over de uitkomsten van hun project en dan een 10-minuten van Marjolein over een opdracht "foto bij tekst". Ook kiezen we met elkaar een Plaat van de Maand
Afd. Kennemerland heeft Bas Meelker gevraagd dit seizoen een aantal presentaties te geven over landschapsfotografie, dit is nummer 1. Om 20:00 uur in Wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem
Een aantal avonden in het programma is gereserveerd voor de werkgroepen die dit seizoen van start gaan. Nog te bepalen welke groep welke avond. 10/10
De eerste ronde van de afdelingscompetitie, met vrij werk en/of thema Energie, wordt vanavond door de vakjury besproken. Komt allen, de bespreking is boeiend en leerzaam! Om 20:00 uur in Wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem. Zaal open om 19:30 uur.
Deze avond staat in het teken van de afdelingscompetitie: we bekijken wat er retour komt uit de ronde Vrij / Energie. We bespreken met elkaar wat we van plan zijn in te leveren voor de ronde Vrij / Abstract. Ook is er een 10-minutenpresentatie van Cor.
"De Slag om Grolle" is een historisch cultureel evenement waar heel Groenlo terug gaat naar het jaar 1627. De binnenstad is autovrij gemaakt. De straten zijn gevuld met historische ambachten, muziek, theater en marktkramen. 's Middags wordt de slag om Grolle nagespeeld op een groot terrein. Vertrek uit Haarlem om 8 uur, met eigen auto('s). Gezamenlijk eten na afloop. Opgeven bij Carla uiterlijk 14 september.
Een aantal avonden in het programma is gereserveerd voor de werkgroepen die dit seizoen van start gaan. Vanavond de groep Creatief o.l.v. Marja van Tienhoven. 24/10 (herfstvakantie)
Op zaterdag 26 oktober wordt om 11.00 uur de eerste grote landelijke Fotobondexpositie in Delft geopend. Een primeur in de bijna 100-jarige bondsgeschiedenis met topwerk uit de Bondswedstrijden '19, Fotonationaal '19 en Foto individueel '18 '19. Naast het bijwonen van de opening en het bezoeken van de expositie gaan we de fotoroute bekijken die door FC'59 in Delft is uitgezet. Langs de route is volop gelegenheid om zelf te fotograferen. Met de trein van 9.50 uur ernaartoe en evt. uit eten na afloop. Opgeven per mail bij Wilmy.
De ambassadeursbijeenkomsten van de afdeling Kennemerland zijn er om leden meer te betrekken bij de initiatieven en de koers van de afdeling. Bedoeld voor leden met een sterke band met zowel de eigen club als met de afdeling (niet per se clubbestuurders). Iedere club kan leden afvaardigen. Zij komen op informele wijze bij elkaar om ideeën uit te wisselen. In De Wissel, Arnolduspark 3, 2132 CR Hoofddorp, aanvang 20:00 uur.
We leveren in voor de tweede ronde Vrij / Abstract en er is een presentatie door fotograaf René van Rijswijk van Polderlicht. Hij zal vertellen over de series/onderwerpen waaraan hij werkt en over de BMK Bondsmeesterklasse.

november 2019

Presentatie van de fotograaf Armando Jongejan over documentaire fotografie in wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem. Aanvang 20:00 uur, zaal open om 19:30 uur.
Een aantal avonden in het programma is gereserveerd voor de werkgroepen die dit seizoen van start gaan. Nog te bepalen welke groep welke avond. 7/11 Tevens de laatste mogelijkheid om in te leveren voor Vrij/Abstract
Afd. Kennemerland heeft Bas Meelker gevraagd dit seizoen een aantal presentaties te geven over landschapsfotografie, dit is nummer 2. Om 20:00 uur in Wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem
We bekijken met elkaar de resultaten van de opdracht "Foto met tekst". Cor doet een 10-minutenpresentatie. En we houden een voorbespreking van de foto's die je van plan bent in te leveren in de serieronde van de afdelingscompetitie. Wat kan er nog aan verbeterd worden, is de volgorde goed, is het echt een serie?
Een aantal avonden in het programma is gereserveerd voor de werkgroepen die dit seizoen van start gaan. Nog te bepalen welke groep welke avond. 21/11
Mogelijke datum voor een workshop of lezing (wordt nog bekend gemaakt).
Cissie van der Ven, beeldenmaker, fotograaf en docent Fotoacademie, gaat ons begeleiden bij het maken van foto's voor onze tentoonstelling "Haarlem" in het NHA eind 2020 / begin 2021. Vandaag de eerste bespreking.

december 2019

De tweede ronde van de afdelingscompetitie, met vrij werk en/of discipline Abstract, wordt vanavond door de vakjury besproken. Komt allen, de bespreking is boeiend en leerzaam! Om 20:00 uur in Wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem. Zaal open om 19:30 uur.
We bekijken de resultaten van de zomeropdracht "100 meter van je huis" en wat er retour komt van de ronde Vrij/Abstract. We kiezen welke foto's meegaan in de Bondsfotowedstrijd: de leden die hiervoor in aanmerking komen, nemen hun foto mee. We leveren in voor de serieronde. En we houden de traditionele Kerstborrel.

januari 2020

Deze avond staat in het teken van de begeleide opdracht. We nemen ieder max. 5 Haarlem-foto’s mee (kleine prints) om door Cissie van der Ven te laten bespreken. Inleveren in Stack (uiterlijk 8/1) mag ook. Tevens de allerlaatste mogelijkheid om nog in te leveren voor de serieronde van de regio.
Bij Aalsmeer aan de Westeinderplas gaan we een echt Hollands winterlandschap fotograferen. Denk aan Avercamp, Ruysdael, Brueghel. En wie weet ligt er wel sneeuw? Om 11 uur ontvangst met koffie bij het Flower Art museum, 12 uur bezoek aan de watertoren, 13.30 uur lunch in het Flower Art museum, 14.30 uur bezoek Fort Kudelstaart, fotograferen bij schemering, 18.30 uur diner. Opgeven uiterlijk half december bij Tine Feenstra.
De afdeling Kennemerland trapt 2020 af met een Bondscafé en een Nieuwjaarsreceptie. Robert van Sluis houdt een lezing over een festival in India. Aanvang 20:00 uur. Bondscafés vinden plaats in De Wissel, Arnolduspark 3, 2132 CR Hoofddorp.
Deze soosavond komt te vervallen! (meer…)
De nieuwe leden worden uitgenodigd om op maandag 20 januari om 20.15 uur bij Nanda Geuzebroek nader kennis te maken en ervaringen te delen.
Vanavond weer een spreker die een presentatie zal houden: dit keer Nico Boink, fotograaf van het tijdschrift Nul20, over Amsterdams woonbeleid, en als zodanig een inspirerende stadsfotograaf.
Een cursus/workshop van Eduard de Kam over het scannen en reproduceren van dia's. Om 20:00 uur in Wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem. Zaal open om 19:30 uur.
Een aantal avonden in het programma is gereserveerd voor de werkgroepen die dit seizoen van start gaan. Vanavond "Portret" o.l.v. Dimitri Röllich. 30/1

februari 2020

De derde ronde van de afdelingscompetitie, de serieronde, wordt vanavond door de vakjury besproken. Komt allen, de bespreking is boeiend en leerzaam! Om 20:00 uur in Wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem. Zaal open om 19:30 uur.
Vanavond houden Jos de Mulder en Ronald van Wagtendonk een 10-minutenpresentatie. En we houden een voorbespreking van de foto's die we van plan zijn in te leveren bij de vierde ronde Vrij / Snelheid.
Een aantal avonden in het programma is gereserveerd voor de werkgroepen die dit seizoen van start gaan. Vanavond de groep Geënsceneerde fotografie o.l.v. Jantina. 13/2
De ambassadeursbijeenkomsten van de afdeling Kennemerland zijn er om leden meer te betrekken bij de initiatieven en de koers van de afdeling. Bedoeld voor leden met een sterke band met zowel de eigen club als met de afdeling (niet per se clubbestuurders). Iedere club kan leden afvaardigen. Zij komen op informele wijze bij elkaar om ideeën uit te wisselen. In De Wissel, Arnolduspark 3, 2132 CR Hoofddorp, aanvang 20:00 uur.
Er is een 10-minutenpresentatie van Bert Reemer, we bekijken de retourgekomen foto's van de serieronde en we leveren in voor de vierde ronde Vrij / Snelheid. Oege en Nanda geven uitleg over de fotobespreekmethode en dit passen we meteen toe bij de verkiezing van de Plaat van de Maand.
Vanwege de harde wind en de mogelijke regen is het uitje afgelast! (Voor spectaculaire avondfotografie van de skyline en havens van Rotterdam gaan we naar het Noordereiland en de Entrepothaven. We lopen van 17:00-20:00 uur een route van 6 km met mooie fotostops. Na afloop gezamenlijk wat drinken. Details in de mail.)
Afd. Kennemerland heeft Bas Meelker gevraagd dit seizoen een aantal presentaties te geven over landschapsfotografie, dit is nummer 3. Om 20:00 uur in Wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem.
Een aantal avonden in het programma is gereserveerd voor de werkgroepen die dit seizoen van start gaan. Vanavond de groep Creatief o.l.v. Marja. 27/2

maart 2020

Vanavond bespreekt fotograaf Sabine Joosten de 3 foto's die je van tevoren hebt ingeleverd (zie ook www.sabinejoosten.nl).
Dit is de gelegenheid waarop we tussentijds de foto's bespreken die we maken voor de opdracht "Haarlem". Onder begeleiding van Cissie van der Ven.
De vierde ronde van de afdelingscompetitie Vrij / Snelheid wordt vanavond door de vakjury besproken. Tevens is de bekendmaking/prijsuitreiking van de afdelingscompetitie van dit seizoen. Spannend! Om 20:00 uur in Wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem. Zaal open om 19:30 uur.
Vanavond staan twee werkgroepen op het podium om de voortgang van hun werk te laten zien. En we kiezen de Plaat van de Maand.
Thema-avond van de afdeling Kennemerland. Programma wordt nog bekend gemaakt. Om 20:00 uur in Wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem. Zaal open om 19:30 uur.
Dit is de laatste Fotosoos van het seizoen; wordt ingevuld door de groep "Portret" o.l.v. Dimitri. 26/3

april 2020

Deze avond komt onze collega-fotogroep Polderlicht bij ons op bezoek.
Deze avond houdt de afdeling Kennemerland van de Fotobond haar algemene afdelingsvergadering. Om 20:00 uur in Wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem. Zaal open om 19:30 uur.
Vanavond staan opnieuw twee werkgroepen op het podium om de voortgang van hun werk te laten zien. En we kiezen de Plaat van de Maand.
Het weekend van 17 t/m 19 april gaan we naar Keulen. Op de terugweg bezoek aan Museum Insel en Raketenstation Hombroich. Dit krijgt zeker een fotothema, invulling volgt.
We bekijken de foto's van de uitjes van dit seizoen: een compilatie hiervan in een presentatie. Verder de 10-minuten van ... Ook presenteert ieder lid een tweetal foto's die hij gemaakt heeft: waarom is de foto gemaakt, hoe heb je dat gedaan, e.d.

mei 2020

Invulling volgt.
Vandaag hebben we een spreker en we leveren in voor de "Serie van Vijf" (inlevereisen volgen nog).
Vanavond is de bespreking van de "Serie van Vijf" en de bekendmaking wie de Bert van Voordenwisselbeker heeft gewonnen. Met een hapje en een drankje sluiten we het seizoen af.

juni 2020

Een extra activiteit georganiseerd door Nanda: van 5 tot 12 juni naar Oxford en de Cotswolds, met een uitwisseling met fotoclub Oxford en een bezoek aan het Fox Talbotmuseum en de Cotswolds.

oktober 2020

Laatste bespreking Haarlemfoto's door Cissie van der Ven.

december 2020

De derde week van december 2020 en de hele maand januari 2021 exposeren we in het NHA. Exacte data worden later bekend gemaakt.

Bijeenkomsten

De kern van het programma bestaat uit club- en afdelingsbijeenkomsten:

Fotogroep Haarlem organiseert eens in de twee weken – op de donderdagavonden, om 20:00 – een Clubavond met een gevarieerd programma. Daarnaast, ook om de week, een Fotosoos – een door de leden vrij in te vullen avond.

Afdeling Kennemerland van de Fotobond waartoe onze club behoort komt minder frequent bijeen, altijd op maandagavond om 19:30. Dan vinden ook de (interessante) besprekingen van de gejureerde foto’s van de afdelingswedstrijden plaats.

Inleverdata

De deadlines voor wedstrijden, PvdM en de andere activiteiten -die je niet wilt missen- vind je in het to-do overzicht.

Locaties

Bekijk voor de juiste locaties onze contactpagina.

Meedoen of afmelden?

Ben je nog geen lid, geef dan een seintje dat je eens wilt komen kijken.  Contact!

Ben je lid, maar kan je een keer niet komen? Meld je dan af bij Bart.