Skip to main content
XS SM MD LG XL

Fotogroep Haarlem is een Vereniging - met alles erop en eraan: huishoudelijk reglement, bestuur, ledenvergadering en contributie.

Verenigingszaken

De Fotogroep Haarlem, ook wel ‘de Haarlemse’ genoemd, is opgericht in 1926 – in een tijd waarin de fotografie nog in de kinderschoenen stond – als de Haarlemsche Amateur Fotografen Vereniging.

Fotogroep Haarlem is een Vereniging – met alles erop en eraan: huishoudelijk reglement, bestuur, ledenvergadering en contributie (€ 125 per jaar).

De Fotogroep Haarlem maakt onderdeel uit van de Afdeling Kennemerland van de landelijke Fotobond (of voluit: de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen). De Fotobond heeft ca 7500 leden en de Afdeling Kennemerland telt met 13 fotoclubs ca 300 leden.

Bestuur

Het bestuur van de Haarlemse wordt gevormd door:

  • Wilmy Kippers (voorzitter)
  • Patty Verhoeven (secretaris)
  • Jos de Mulder (penningmeester)
  • Nanda Geuzebroek (programma)
  • Sjaak van der Sel (nieuwe leden)

Daarnaast kent de Fotogroep diverse commissies van leden, zoals een activiteitencommissie en een expositiecommissie.

Ledenvergadering

Jaarlijks komen de leden bijeen voor een ledenvergadering, gedurende welke het jaarverslag wordt besproken, bestuursleden worden gekozen, het programma en de contributie worden vastgesteld en wat verder ter tafel komt.

Fotobond en Afdeling

Alle leden zijn automatisch ook lid van de Fotobond en de Fotobond Afdeling Kennemerland.

Internationaal

Op internationaal vlak onderhoudt Haarlem een stedenband met diverse andere steden in Europa en de rest van de wereld. In het verlengde daarvan onderhoudt Fotogroep Haarlem (on)regelmatig contact met:

Afscheid Gerphil Kerkhof als secretaris op ALV 2020