Skip to main content
XS SM MD LG XL

De Fotobond Afdeling Kennemerland waarbij onze club is aangesloten organiseert jaarlijks een afdelingscompetitie in verschillende categorieën.

De Fotobond Afdeling Kennemerland waarbij onze club is aangesloten, organiseert jaarlijks een afdelingscompetitie in verschillende categorieën. In seizoen 2022/2023 zijn er vier rondes:

  • 1e ronde: Vrij en/of thema Landschap in zwart-wit
  • 2e ronde: Vrij en/of thema Randen van de stad
  • 3e ronde: Serieronde
  • 4e ronde: Vrij en/of thema Clair-obscur

De inleverregels voor rondes Vrij/Thema/Discipline zijn als volgt:

  • Er mogen twee foto’s per ronde worden ingeleverd. Er is geen onderscheid tussen zwart/wit en kleur. Voor “Vrij” is het onderwerp letterlijk vrij. Voor een thema of discipline moet de inzending vallen binnen het aangegeven thema of discipline. De deelnemer kan zijn werken verdelen over de onderwerpen of kiezen voor één onderwerp.

De inleverregels voor de Serie-ronde zijn als volgt:

  • Per fotograaf één serie van 5 foto’s (op A4-formaat), aangeleverd in een A4-envelop. Níet in passe-partout (om logistieke redenen) en niet opgeplakt.
  • Op de achterkant van elke foto Fotobond-lidnummer en de presentatievolgorde vermelden. De schrijfrichting op de foto bepaalt wat de bovenkant is.
  • Op de envelop dienen de volgende gegevens te worden vermeld: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, en het Fotobond-lidnummer van de fotograaf en de naam van de fotoclub.

Voor verdere informatie over reglementen en inlevereisen kijk op de Bondspagina van de Afdeling Kennemerland.

Tijdens fotosoos bijeenkomsten kunnen leden desgewenst advies krijgen van clubgenoten in het geval zij twijfelen welke twee foto’s zij zouden moeten kiezen. Ook doorloopt een deel van de in te leveren foto’s tijdens de clubavond waarop we echt moeten inleveren een intensieve fotobespreking.

Nadat de foto’s ingeleverd zijn gaat een deskundige jury van professionele fotografen de foto’s beoordelen. Uit de beoordeling volgt een verenigings- en individueel klassement.

Tijdens een maandagse bijeenkomst worden de werken tentoongesteld en lichten de juryleden hun beoordeling van een aantal werken toe: wat vinden zij goed, mooi, inspirerend – en waar valt er wat op aan te merken? Deze besprekingen zijn voor alle leden telkens weer zeer leerzaam en leuk.

terug naar het activiteitenoverzicht

Foto: Carla van de Pieterman 4e ronde Clair-obscur