Skip to main content
XS SM MD LG XL

Marijke Mooij

Lid sinds 2023

Een jaar of zes geleden pakte ik het fotograferen weer op en meldde mij aan bij de fotoclub Overveen. Het was een grote stimulans om samen met deze enthousiaste groep de fotografie te verkennen en een eigen beeldtaal te ontwikkelen. Aan het eind van deze periode kon ik mijn serie De spelende mens laten zien op een tentoonstelling voor amateurkunstenaars in Schalkwijk. In de twee jaar daarna volgde ik de cursus Beeldtaal bij de Fotoacademie in Amsterdam. Beide jaren heb ik afgesloten met een groepsexpositie, in 2021 met mijn serie Getekend en Geketend en in 2022 met de serie Als horen een kunst wordt.
Voor het fotograferen ga ik graag de straat op en laat me verleiden door wat er om mij heen gebeurt. Het fotograferen van mensen trekt mij het meest, maar blijft altijd spannend. Toch zoek ik zelfs in de natuur naar de aanwezigheid van de mens. Verder ben ik het meest tevreden als ik in mijn foto’s een gevoel of een verhaal heb kunnen vastleggen.
Soms vind ik het leuk om binnen een opstelling te maken met een object waar mijn oog opvalt en ga aan het experimenteren. Of het nu binnen of buiten fotograferen is een aantrekkelijk moment doet zich maar even voor en dan ik heb ik een mooi beeld of helemaal niets.

Portfolio