Skip to main content
XS SM MD LG XL

Inger Loopstra

Lid sinds 2018

Ooit begonnen met een compact camera, maar pas met een spiegelreflex kreeg ik plezier in het fotograferen. Alhoewel de resultaten uit de zwart-wit rolletjes wel eens tegenvielen door mijn gebrek aan technische vaardigheden. In de donkere kamer kon ik er nog wel wat van maken, maar ik vond het steeds minder leuk om in de doka te zitten. In eerste instantie werd ik geboeid door ritmes en vormen in natuur en landschap. In 2005 maakte ik de overstap naar de digitale camera en pas toen kreeg ik meer technische kennis dankzij fotocursussen van onder andere Harm Botman en Rob Slooten. Digitale fotografie is makkelijker te bewerken en er is leuk mee te ‘spelen’.
In de loop van de jaren ben ik meer bezig met mensen in relatie tot hun omgeving. Sinds 2012 heb ik steeds een project waar ik uiteindelijk een boekje van maak.
In ZESjes – onderzoek ik hoe verschillende foto’s in een blok van zes toch één geheel kunnen vormen. Kijken en zoeken naar de juiste beelden en die samenvoegen tot één geheel, waardoor de identiteit van de afzonderlijk foto opgaat in het geheel.
Werk in uitvoering – is een overzicht van 49 Heemsteedse kunstenaars die in 2014 in hun atelier zijn gefotografeerd. Een werkruimte van een kunstenaar heeft op veel mensen een magische aantrekkingskracht en het maakte mij nieuwsgierig. Behalve een boek is hier ook een expositie voortgekomen van foto’s gecombineerd met kunstwerken.
Streetview – gaat over mensen in de stad. De nadruk in dit boek ligt op voeten, benen, schaduwen of silhouetten en niet op de individuele trekken van mensen.
Mijn huidige projecten gaan weer over mensen; mensen in een museum of beeldentuin met de vraag ‘Wat doen mensen met kunst,’ maar ook ‘wat doet kunst met mensen?’ Daarnaast blijft straatfotografie voor mij uiterst boeiend. Vanaf 2016 ben ik lid van de Fotobond, waar elk jaar weer leuke en nieuwe opdrachten gegeven worden.

Portfolio