Skip to main content
XS SM MD LG XL

Carla van de Pieterman winnaar Bert van Voordenbeker 2022

Geplaatst op:

Door: Redactie

Foto: Patty Verhoeven

Carla is overtuigend winnaar van deze clubwedstrijd, die ieder jaar aan het einde van het seizoen plaatsvindt. Een serie van vijf maken die samenhang en beeldkwaliteit heeft en een verhaal of gevoel oproept, dat is niet eenvoudig. Er waren 15 leden die een serie inleverden, Hugo Potharst heeft deze gejureerd en de laatste clubavond besproken.

Carla heeft met Art of Creation een prachtige serie gemaakt. Ze schrijft daarover in de toelichting: “Onlangs kwam ik bij toeval werk tegen van László Moholy-Nagy. Een Hongaars-Amerikaanse beeldhouwer, schilder, fotograaf en ontwerper (1895-1946). Vooral zijn schilderijen van cirkels, lijnen en vlakken boeiden en inspireerden mij. Zou zoiets ook mogelijk zijn met foto’s? Met dit uitgangspunt ging ik aan de slag. Zijn schilderijen kwamen tot stand met verf en penseel, maar mijn serie is opgebouwd met eigen foto’s en Photoshop. Met creativiteit, geduld, tijd en heel veel uitproberen, is dit het resultaat. Ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt en hoop dat de toeschouwer er ook veel genoegen aan beleeft.”

Bijzonder was dat dit jaar de beker werd uitgereikt door de dochter van Bert van Voorden.