Skip to main content
XS SM MD LG XL

Bert van Voordenbeker opnieuw naar Marjolein Heidema

Geplaatst op:

Door: Redactie

“Traject” van Marjolein Heidema

De Serie van Vijf van Marjolein Heidema kwam afgelopen donderdag als winnaar uit de bus. Ruud Gort heeft de 21 ingeleverde series gejureerd, becommentarieerd en uiteindelijk de winnende serie bekend gemaakt: Traject. Het is een evenwichtig opgebouwde serie met een verhaal. Een heel persoonlijk verhaal. De fotograaf stelt zich met een dergelijk onderwerp kwetsbaar op, maar door een aantal elementen heel stilistisch weer te geven, is het werk wel indringend, maar toch ook voldoende afstandelijk. Het is niet de eerste keer dat Marjolein de Bert van Voordenbeker wint: in 2013, 2015 en 2016 viel zij ook al in de prijzen.

De tweede en derde plaats werden ingenomen door resp. een nieuwkomer en een oude rot in het vak: Jacqueline Dubois met Waterzooi (2) en Sjaak van der Sel met Bunkers (3). Een heel mooi resultaat! Ook bij de overige series zaten pareltjes, maar een goede serie maken is niet makkelijk. Ruud Gort was terecht kritisch en met de opmerkingen en aanmoedigingen kunnen we ons voordeel doen. Blijven oefenen!

Deze clubavond was de laatste van seizoen 20/21 en werd weer geheel online gehouden. Met 30 deelnemers was het de best bezochte avond van het seizoen en behalve boeiend ook erg gezellig. Op donderdag 2 september gaan we weer van start met hopelijk een fysieke bijeenkomst in De Schakel. In de zomer zijn er nog wel de digitale verkiezingen van de Plaat van de Maand en er is de expositie in het Noord-Hollands Archief.