Skip to main content
XS SM MD LG XL

Twee platen van de maand januari

Geplaatst op:

Door: Redactie

Foto: Jacqueline Dubois

Het is een unicum in de historie van de uitverkiezing van de Plaat van de Maand: in januari 2021 zijn er twee winnaars: Carla van de Pieterman met Time Flies en Jacqueline Dubois met Café de la Poste. Om de beurt zal hun foto de website sieren. 

Time flies past precies bij dit moment van het jaar, een zandloper met een lichtstraal erdoor, het nieuwe jaar met oude rommel erachter. Een heel mooi idee, prachtig uitgevoerd. Carla zegt er zelf over: “Bij deze foto had ik een van tevoren bedacht plan: ik wilde het zand door en om de zandloper laten gaan. Na een keer of 100 met zand naar de zandloper gegooid te hebben, was ik tevreden en dit was het resultaat”.
Jacqueline is nog maar pas lid van de fotoclub en scoort nu al hoge ogen met haar Café de la Poste. Een zeer geslaagd dubbelportret, het stel laat zichzelf zien zoals het is. De fotograaf heeft hun vertrouwen. Ze poseren heel natuurlijk zonder opsmuk en die liefdevolle arm van hem om haar schouder maakt het helemaal af.
Een mooie derde plaats gaat er naar Volle Maan van Loes Elskamp. Zij zegt over haar eigen foto: “gemaakt van de weerspiegeling van de maan in een ruit van de achterburen. Naderhand deze spiegeling eraf gehaald omdat ik alleen het licht op de dakkapel en de dakgoot interessanter vond.” Een origineel beeld, mooi in abstractie.