Skip to main content
XS SM MD LG XL

Foto met tekst

Geplaatst op:

Door: Redactie

Marjolein Heidema heeft een spannende foto-opdracht voor ons bedacht, die ze in een 10-minuten-presentatie op 3 oktober heeft toegelicht. De presentatie is terug te vinden in Stack. In het kort komt haar opdracht op het volgende neer.
“We hebben bij de club en de bond het uitgangspunt dat we ons richten op foto’s en dat elke tekst vooral voor onnodige afleiding zorgt. Een titel, tekst of uitleg zien we vooral als een zwaktebod. De foto moet helemaal op zichzelf het verhaal kunnen vertellen. Zelfs bij een tekst als onderdeel van de foto, denk aan een poster of winkelruit, hebben we al bedenkingen. Dat snap ik maar ik vind het ook jammer. We laten een terrein braak liggen. Daarom wil ik met jullie kijken hoe leuk en spannend het kan zijn, om het gewoon een keer wél te doen. Fuck de jury’s.

Ik daag jullie uit om een manier te vinden om tekst, context of een verhaal met een foto te verbinden. En dan niet een foto pakken en daar achteraf een verhaal of context bij te verzinnen, maar van tevoren de bedoeling helder hebben en dan de foto te maken. Bijvoorbeeld door een foto te bedenken bij een film, boek, krantenkop, popsong, reclame, dichtregel of persoonlijke boodschap. Laat de tekst een rol spelen, denk na over hoe je tekst of context met het beeld verbindt.”

De eerste keer dat we hiermee aan de slag gaan is donderdag 14 november. Zet daarvoor je “foto met tekst” uiterlijk 13 november in de betreffende map in Stack.