Skip to main content
XS SM MD LG XL

Naar de sterrewacht in Leiden

Geplaatst op:

Door: Redactie

Astrofotografie, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? De Werkgroep Leidse Sterrewacht (WLS) heeft een avondprogramma ontwikkeld voor fotoclubs waarbij, op de Oude Sterrewacht in Leiden, een introductie wordt gegeven in de astrofotografie. Op maandagavond ging een groepje clubleden en een aantal leden van fotoclub De Bloembollenstreek naar Leiden voor dit programma.
In de presentatie werden de verschillende mogelijkheden en het gebruik van specifieke software toegelicht. De nadruk lag op de astrofotografie die beschikbaar is voor de gemiddelde amateurfotograaf met standaard apparatuur. Na de lezing was er een rondleiding langs de historische telescopen. Helaas was het bewolkt en waren deze maar even open. Maar de foto’s uit de presentatie waren inspirerend genoeg om ons enthousiast te maken eens een avondje astrofotografie uit te proberen. Wie weet tijdens ons weekend Terschelling in april?!