Skip to main content
XS SM MD LG XL

Leeuwarden-Fryslân 2018 – culturele hoofdstad

Geplaatst op:

Door: Loes Elskamp

Zaterdag 20 oktober 2018 zijn we met een aantal fotoclubleden afgereisd naar Friesland. Ten eerste om een bezoek te brengen aan het dorp Kûbaard. Hier werden we verwelkomd door de kunstenares Monique Verbruggen met een kopje koffie, waarna we een paar grootse caleidoscopen met verrassende, wisselende projecties konden fotograferen. Er waren ook nog diverse andere (glas)kunstwerken te bewonderen in deze mooie landelijke omgeving.
Vervolgens zijn we verder gegaan naar Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad. Hier hebben we in kleine groepjes een bezoek gebracht aan o.a. het Waterpanorama op het stationsplein, de Abe Bonnema Experience in de Achmeatoren, de Esschertentoonstelling in het Fries museum en het FryslânPhotofestival (o.a. in Zaailand). Om daarna ook nog van de rest van de stad en het mooie weer te genieten. Afsluitend hebben we in een voormalige gevangenis gezellig met elkaar gegeten.

Met dank aan onze activiteitencommissie voor, wederom, een fantastisch uitje!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren