Skip to main content
XS SM MD LG XL

Breda Photofestival To Infinity and Beyond

Geplaatst op:

Door: Wilmy Kippers

Op zaterdag 29 september 2018 zijn we met 6 clubleden naar Breda Photofestival geweest. Dit jaar neemt het festival onder de noemer To Infinity and Beyond de rol van technologie in de samenleving onder de loep. Een lastig onderwerp, waarbij je veel technische hoogstandjes zou verwachten, maar het ging vooral om de visie van de fotografen. Een fotograaf van de fotogroep Breda heeft ons rondgeleid en een goede toelichting gegeven op de vaak zeer conceptuele kunst om het onderwerp te verbeelden.

Chassepark

Wat vooral aansprak was de groots opgezette buitenexpositie op het dak van het Chassépark met levensgrote foto’s, zoals Shade Ghadirian. Zij had vrouwen uit het conservatieve Iran in een traditionele setting uitgebeeld met moderne iconen. Via een bijzonder architectonische bouwwerk, een soort loopbrug, gebouwd door architectenbureau MVRDV, kunnen mensen de foto’s op het Chasséveld van twee kanten bekijken, namelijk vanaf de brug en vanaf de begane grond.

De Koepel

Een eyecatcher was de video-installatie “The Believers” van fotograaf Geert van Kesteren in de voormalige gevangenis De Koepel. De installatie met maar liefst 27 beeldschermen had in deze ruimte een enorme impact.

Belcrum Beach

Van daar met het bootje naar Belcrum Beach waar op het strand een tentoonstelling was van Deasung Lee met als thema globalisering. Het waren geënsceneerde foto’s in Mongolië, waarbij het landschap van vroeger met het nu werd vergeleken. Als laatste bezochten we de imposante fabriekshallen van Backer & Rueb, waar ooit de industrie volop draaide.

Ter afsluiting uiteraard ergens gegeten. We kijken terug op een indrukwekkend foto-uitje in Breda.