Skip to main content
XS SM MD LG XL

Gerphil wint Fotogramprijs 2018

Geplaatst op:

Door: Redactie

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking is Gerphil Kerkhof uitgeroepen tot overall winnaar van de Fotogram Prijs 2018 met zijn fotoserie ‘verloren in het regenwoud’. Fotogram organiseert elk jaar een fotowedstrijd voor startende fotografieliefhebbers, gevorderde amateurs of mensen die al een stukje op weg zijn met hun opleiding tot fotograaf.

Gerphil maakte deze foto’s in de jungle rond Boquete in Panama, om precies te zijn op het Lost Waterfalls trail.

Hij zegt hierover: “het ‘verloren in het regenwoud’ slaat op de mist natuurlijk, die je iedere oriëntatie ontneemt en je vervult met ontzag en ‘natuurgevoel’. Ook heb ik de associatie met die twee meisjes die twee jaar terug niet ver daarvandaan verdwenen zijn. En dat het regenwoud wereldwijd in razendsnel tempo aan het verdwijnen is.” Meer context is te vinden op zijn website www.Geja-vu.nl.

Gerphil’s serie en de werken van alle genomineerden worden getoond in een grote overzichtsexpositie bij Fotogram, Sarphatistraat 35 te Amsterdam. Deze expositie is nog tot 17 oktober te bezichtigen.