Skip to main content
XS SM MD LG XL

Programma 2021 – 2022 Archief

augustus 2021

Van dinsdag 3 augustus tot begin september exposeren wij onze foto's rond het thema "Mijn Haarlem" in het Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40, 2011 RX Haarlem.

september 2021

Het nieuwe seizoen 2021/2022 gaat op donderdag 2 september van start met een toelichting op het nieuwe programma en het bekijken van de vakantiefoto's.
We houden onze Algemene LedenVergadering en we bespreken met elkaar de foto's die je wilt inleveren voor de 1e ronde van de regiocompetitie. Het onderwerp is vrij of "leegte/stilte". Ook dit jaar is de regiocompetitie volledig digitaal.
Van 20 t/m 26 september kun je foto's digitaal inleveren voor de 1e ronde van de regiocompetitie. De onderwerpkeuze is vrij of "Leegte/stilte". Je hebt per ronde de keuze uit: 2x vrij, of 2x onderwerp, of 1x vrij + 1x onderwerp. Naast de gebruikelijke winnaars aan het einde van het seizoen is er een extra waardering voor degene met de hoogste punten over de 3 onderwerpen: de themawinnaar. De onderwerpen zijn resp. Leegte/stilte, Architectuur en Humor. De competitie gaat ook dit jaar geheel digitaal. Voor de wijze van aanleveren zie de Todo en de mail. De foto’s worden door een jury op 25 oktober online besproken waarbij je vragen kunt stellen.
De afdeling Kennemerland opent vanavond om 20 uur het seizoen met een webinar door fotograaf Marwan Magroun. Link aanvragen uiterlijk zondag 26 september 18 uur bij Peter Saarloos saver@antenna.nl .
Ruben houdt een 10-minuten (nieuwe leden) presentatie, verkiezing van de Plaat van de Maand Fysiek met als aandachtspunt Gebruik ruimte, en de 4-Pijlerfotobespreek- en feedbackmethode wordt toegelicht.

oktober 2021

Gereserveerd voor een digitale fotosoosavond (nog in te vullen).
We bespreken de resultaten van de opdracht "1 mooie foto / 1 foto van een mooi onderwerp" (beide zelfde onderwerp).
Bezoek aan Coloron van 10-12 uur. Ron Droomers en zijn collega Dik Knuth vertellen over de verschillende mogelijkheden van afdrukken in hun bedrijf, over papiersoorten, de verschillen en het effect op de foto, etc. Het adres is A. Hofmanweg 36, 2031 BL Haarlem. Opgeven voor 1 oktober bij Tine Feenstra van de Activiteitencommissie.
Gereserveerd voor een digitale fotosoosavond (nog in te vullen).
Bespreking van de 1e ronde regiocompetitie door een jury via Cisco-Webex om 20 uur. Voor het aanvragen van de link zie de mail.
Jurjen Groendijk houdt zijn nieuwe-ledenpresentatie, we bespreken met elkaar de foto's die je van plan bent in te zenden in de 2e ronde regiocompetitie Vrij/Architectuur en we bekijken de foto's die retour komen uit de 1e ronde. De verkiezing van de Plaat van de Maand met aandachtspunt Vorm gaat digitaal.

november 2021

Vindt plaats via Cisco Webex. De ambassadeursbijeenkomsten van de afdeling Kennemerland zijn er om leden meer te betrekken bij de initiatieven en de koers van de afdeling. Bedoeld voor leden met een sterke band met zowel de eigen club als met de afdeling (niet per se clubbestuurders); voor onze club is dit Leo Bloemink. Als je ideeën hebt geef ze aan hem door.
Gereserveerd voor een digitale fotosoosavond (nog in te vullen).
Details maakt de Activiteitencommissie nog bekend.
Tom Meerman houdt vanavond een presentatie over het bespreken van foto's. In april 2021 verscheen zijn boek Foto's analyseren en bespreken.
Van 8 t/m 14 november kun je foto's digitaal inleveren voor de 2e ronde van de regiocompetitie. De onderwerpkeuze is vrij of "Architectuur". Je hebt per ronde de keuze uit: 2x vrij, of 2x onderwerp, of 1x vrij + 1x onderwerp. Naast de gebruikelijke winnaars aan het einde van het seizoen is er een extra waardering voor degene met de hoogste punten over de 3 onderwerpen: de themawinnaar. De competitie gaat ook dit jaar geheel digitaal. Voor de wijze van aanleveren zie de Todo en de mail. De foto’s worden door een jury op 6 december online besproken waarbij je vragen kunt stellen.
De afdeling Kennemerland organiseert webinars: deze keer fotograaf Aland de Wit.
Gereserveerd voor een digitale fotosoosavond (nog in te vullen).
We bespreken de resultaten van de Haarlem / zomeropdracht Dolhuys en er is een verkiezing van de Plaat van de Maand met aandachtspunt Vormgeving/presentatie.
In verband met strengere corona-maatregelen is de viering van het 95-jarig jubileum van FGH uitgesteld tot 9 april 2022.

december 2021

Gereserveerd voor een digitale fotosoosavond (nog in te vullen).
Bespreking van de 2e ronde regiocompetitie door een jury via Cisco-Webex.
We bekijken de foto's die retour komen uit de 2e ronde; we kiezen de foto's die meegaan voor de verkiezing BFW, er is een 10-minutenpresentatie en we houden onze traditionele kerstborrel dit keer online.
Geen clubavond vanavond! PvdM gaat digitaal met aandachtspunt Kleur.

januari 2022

Ada Kors en Arjen Jelsma houden allebei een nieuwe-ledenpresentatie en we bespreken de series voor die je van plan bent in te leveren bij de serieronde regio.
Tom Meerman bespreekt ons ingeleverde werk. De verkiezing van de PvdM met aandachtspunt Licht gaat digitaal.
Van 17 t/m 23 januari kun je foto's digitaal inleveren voor de serieronde van de regiocompetitie. De onderwerpkeuze is vrij. De competitie gaat ook dit jaar geheel digitaal. Voor de wijze van aanleveren zie de Todo en de mail. De foto’s worden door een jury op 24 februari online besproken waarbij je vragen kunt stellen.
De afdeling Kennemerland organiseert dit jaar webinars in plaats van voordrachten door sprekers.

februari 2022

Een afvaardiging van onze club gaat op bezoek bij FotoVideo GVB Amsterdam.
Esther Prinsze houdt haar nieuwe-ledenpresentatie en we bespreken de foto's van de opdracht die op 27 januari is gegeven.
Gereserveerd voor een digitale fotosoosavond (nog in te vullen).
Bespreking van de 3e (serie)ronde regiocompetitie door een jury via Cisco-Webex.
We bekijken de foto's die retour komen uit de serieronde en we bespreken met elkaar de foto's die je van plan bent in te zenden voor de 4e ronde. De verkiezing PvdM met aandachtspunt Perspectief gaat digitaal.
Gereserveerd voor een digitale fotosoosavond (nog in te vullen).
De afdeling Kennemerland organiseert een online thema-avond door een spreker.

maart 2022

Vanavond geeft Julie Hrudova een presentatie van haar werk.
Gereserveerd voor een digitale fotosoosavond (nog in te vullen).
Vindt plaats via Cisco Webex. De ambassadeursbijeenkomsten van de afdeling Kennemerland zijn er om leden meer te betrekken bij de initiatieven en de koers van de afdeling. Bedoeld voor leden met een sterke band met zowel de eigen club als met de afdeling (niet per se clubbestuurders); voor onze club is dit Leo Bloemink. Als je ideeën hebt geef ze aan hem door.
Esther Prinsze houdt een nieuwe-ledenpresentatie. We bekijken de beelden die iedereen heeft geselecteerd voor de opdracht positieve jeugdherinnering. De verkiezing PvdM met aandachtspunt Intentie van de fotograaf gaat digitaal.
Van 17 t/m 23 maart kun je foto's digitaal inleveren voor de 4e ronde van de regiocompetitie. De onderwerpkeuze is vrij of "Humor". Je hebt per ronde de keuze uit: 2x vrij, of 2x onderwerp, of 1x vrij + 1x onderwerp. Naast de gebruikelijke winnaars aan het einde van het seizoen is er een extra waardering voor degene met de hoogste punten over de 3 onderwerpen: de themawinnaar. De competitie gaat ook dit jaar geheel digitaal. Voor de wijze van aanleveren zie de Todo en de mail. De foto’s worden door een jury op 25 april online besproken waarbij je vragen kunt stellen.
Gereserveerd voor een digitale fotosoosavond (nog in te vullen).
Met de veerboot vanaf Lelystad om 10 uur naar natuurgebied de Marker Wadden. Zelf overtocht boeken bij Natuurmonumenten! Na afloop eten bij House of Birds in Diemen. Opgeven bij Hans Sinnecker.
De afdeling Kennemerland organiseert dit jaar webinars in plaats van voordrachten door sprekers.
We ontvangen leden van Fotokring Polderlicht die hun werk laten zien.

april 2022

Op 27 november 2021 kon de viering helaas niet doorgaan, maar 9 april doen we een nieuwe poging. Om 11:30 uur starten we met koffie en taart bij Patty (Oranjekade 29), we maken een groepsfoto en doen in de middag een stadswandeling met opdrachten in groepjes. Dan borrelen bij Brinkman en eten bij Bruxelles. Details in de mail.
We bekijken de foto's die retour komen van de serieronde, Jeroen Verver houdt zijn nieuwe-ledenpresentatie en de themagroep Architectuur presenteert haar werk (deel 1). Dan houden we ook nog de verkiezing van de Plaat van de Maand, dit keer fysiek!
Een weekend blijkt in coronatijden lastig te organiseren, dus wordt het een daguitje naar project De Nollen bij Den Helder op zaterdag 23 april, aangevuld met palendorp Petten. Details maakt de Activiteitencommissie nog bekend.
We bekijken de resultaten van de opdracht "Het Ding".

mei 2022

Bespreking van de 4e ronde regiocompetitie door een jury in Wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, 2035 VD Haarlem. Bekendmaking van de winnaars van dit seizoen. Ook online te bekijken als je je aanmeldt bij Evelyne Meijssen.
Oege en Nanda geven via Zoom een toelichting op het maken van series aan de hand van de Powerpoint die ook in Stack staat. Om 20 uur, uitnodigingslink via de mail.
Er zijn presentaties van de themagroepen Architectuur, Creatief en Portret en we bekijken de foto's die retour zijn uit de 4e ronde regiocompetitie.
De afdeling Kennemerland van de Fotobond houdt een algemene afdelingsvergadering met 1 bestuurslid per aangesloten club, ditmaal aan de Frankrijklaan 4, 2034 BA in Haarlem.
Geen clubavond vanavond! Verkiezing van de Plaat van de Maand met aandachtspunt Compositie gaat digitaal.

juni 2022

De ingeleverde Series van 5 worden besproken en de Bert van Voorden-wisselbeker wordt uitgereikt. Ook is er de prijsuitreiking van de Fotowedstrijd 95. We sluiten het seizoen af met een hapje en drankje.