Skip to main content
XS SM MD LG XL

Jos de Mulder

Lid sinds 2015

Bij het maken van foto’s probeer ik steeds meer mijn eigen interpretatie van de werkelijkheid vast te leggen. Daarbij beperk ik me niet tot bepaalde onderwerpen of thema’s, maar vaak zijn het wel landschappen, mensen, gebouwen, de stad en/of iets met water.
Die eigen interpretatie varieert van een ‘rare’ invalshoek, een bepaalde belichting of een reflectie tot een bepaald detail of fotografische bewerking.
Slechts een enkele keer is de genomen foto bij mij direct het eindresultaat; vaker wil ik door een bepaalde uitsnede, kleurstelling of andere bewerking een eigen accent leggen.
Het beeld wordt in dit proces meestal wat abstracter en komt los van de werkelijkheid. Soms geeft een zwart/wit afbeelding voor mij al voldoende sfeer, of gaat het mij om het samenspel van de kleuren, soms gaat de herkenbaarheid van vormen en lijnen geleidelijk aan over in ‘nieuw’ ontwerp en kan de bewerking van het beeld resulteren in een mystieke compositie die ruimte geeft voor ieders fantasie.
Regelmatig loop ik daarbij aan tegen de grenzen van mijn creativiteit: voor mij blijft het maken van een ‘mooi plaatje’ echter een uitdagende en plezierige zoektocht. Daarbij laat ik me -sinds ik in 2015 lid werd- graag inspireren door het werk van andere leden van de Fotogroep Haarlem.

Portfolio