Skip to main content
XS SM MD LG XL

Christhilde Klein

Lid sinds 2012

Fotograferen is voor mij met name de kunst van het kijken. Het vermogen om in het “gewone” het ongewone te zien en onbevangen open te staan voor dat andere perspectief. Fotograferen is daarnaast een uitdagende, maar inspirerende zoektocht om binnen alledaagse situaties juist die blik vast te leggen die zo intens is. Of die glimlach die zo vrolijk lijkt, maar diep verdriet verbergt. Na jaren van het vastleggen van talloze beelden, realiseer ik mij dat “stillevens” in velerlei vormen met regelmaat terug keren in mijn werk. Het boeit me om van een omgeving de trieste, troosteloze of juist specifieke sfeer in beeld te brengen. Of om binnen het grote geheel dat detail te vinden, dat ogenschijnlijk nietszeggend is, maar door de fotografische context een totaal andere, vervreemdende zeggingskracht krijgt.
Veel beelden beschouw ik dan ook als een soort “gevonden voorwerpen“, een geschenk. De realiteit bestaat al, de kunst is het juiste kader te vinden. Regelmatig bezoek ik tentoonstellingen en kunstbeurzen. Naast een niet aflatende interesse voor de beeldende kunst, heb ik dit onderwerp steeds meer in mijn fotowerk betrokken. Wat me boeit is de onderlinge chemie tussen kijker en het kunstwerk. Meerdere foto’s met als thema beeldende kunst zijn onderdeel van series geworden. Het is het resultaat van een persoonlijke zoektocht, naar unieke persoonlijkheden en locaties geworden.
Ik fotografeer daarom de mens en haar omgeving zoals hij is. Niets is interessanter dan de realiteit.” Dat wil ik vastleggen.
Zie ook:
Website: christhildeklein.com
Instagram: christhilde_klein

Portfolio