Skip to main content
XS SM MD LG XL

De Mud Masters Obstacle Run is een evenement dat telkens weer duizenden bootcamp liefhebbers trekt, die een parcours van 6 of 12 km afleggen door talloze vaak spectaculaire hindernissen.

De Mud Masters Obstacle Run is een evenement dat telkens weer duizenden bootcamp liefhebbers trekt, die een parcours van 6 of 12 km afleggen door talloze vaak spectaculaire hindernissen, waaraan vooral veel water en modder te pas komen. Mud Masters zamelt geld in voor het Invalidenfonds.

Drie keer was Fotogroep Haarlem erbij om voor de organisatie het evenement vast te leggen – waarvan de laatste twee keer als partner (waarbij wij twee volledige teams fotografen bemanden). Onze rol was om zoveel mogelijk foto’s te maken voor verspreiding via Facebook. De foto’s moesten de spirit van het evenement uitstralen – samenwerken, energie, doorzettingsvermogen, kameraadschap – en mensen doen laten herkennen en ‘delen’. Dit dient de verdere promotie van het evenement.

Het idee was dat elk van ons gedurende een van de twee dagen de hele dag bij één hindernis staat opgesteld. Dat lijkt beperkt, eentonig en saai – maar is het niet. Er werd het uiterste van je creativiteit en techniek gevraagd – om steeds weer andere perspectieven en composities uit te proberen, verschillende accenten te leggen, om te gaan met het wisselende (en niet altijd vriendelijke) licht – want verkassen is geen optie. Of, om met Goethe te spreken: “In der Beschränkung zeigt sich der Meister”. Bovendien was het een gezellige dag, waarbij de energie van de deelnemers overspringt op jou als fotograaf.

De 4e editie, gehouden op 8 en 9 maart 2014 in de Haarlemmermeer, was voorlopig de laatste keer dat wij (dit keer samen met Fotokring Uithoorn en AFC Hoofddorp) als officiële fotograaf van het evenement meededen. Weer op naar iets anders!

terug naar het activiteitenoverzicht