Fotogroep Haarlem

Foto: Gea Beukema
 Foto: Gea Beukema

Programma September 2017

September 2017 kent de volgende activiteiten:

Do 7 september: Op de eerste clubavond blikten we eerst even kort vooruit op het nieuwe seizoen, inclusief de op het programma staande uitjes en de nieuwe benadering van foto-voorbespreken. Een eerste hoogtepunt van het nieuwe seizoen was de presentatie van de filmische productie die Patty en Jantina hebben gemaakt van onze 90-jarige geschiedenis. Aan de hand van archiefmateriaal en gesproken herinneringen van onze oudste leden werd een levendig beeld geschetst van 90-jaar fotografisch clubleven - erg leuk! Zo gingen we helemaal 'in stemming' verder met onze jaarlijkse traditie voor de eerste clubavond van een nieuwe seizoen: het delen van onze vakantiefoto's, onder de noemer "Waar waren wij deze zomer?".

Do 21 september: Algemene Ledenvergadering! Dé gelegenheid om je stem te laten horen over het reilen en zeilen van de club! Alsof dat geen aanprijzing genoeg is, doen we daar als lokkertje de presentatie van de resultaten van onze laatste uitjes naar de Kennemerduinen en naar De Koepel. Ten slotte leveren we ook in voor de 1e vrije ronde (maximale buitenmaat 40 x 50 cm, naam).

Ma 25 september: Bondscafé start nieuwe seizoen. Spreker is Rob Slooten met “Fotograferen n.a.v. een opdracht, de camera als 3e oog, een uitnodiging tot kijken”. Na afloop van zijn verhaal is er gelegenheid je meegebrachte foto’s door Rob te laten bespreken. Ook nog: inleveren 1e ronde vrij (jurering 26/09). Locatie Pier K, Harmonieplein 2, 2151 AL Nieuw-Vennep.

Do 28 september: Fotosoos! En dan nu weer waar de fotosoos zoals die oorspronkelijk bedoeld was: voor en door de leden zelf, met spontane workshops, collegiaal advies of gewoon om foto's te delen. Vanavond stond een presentatie/demonstratie van Bert centraal over het backuppen van je foto's en computer, live op zijn eigen installatie. Hij liet zien dat dat een fluitje van een cent is met synchronisatiesoftware als van GoodSync (betaald) of SyncBackFree (gratis) en een externe HD.

Vr 29 september: Op ons eerste uitje van het nieuwe seizoen - in kader van de discipline Industrie gingen we naar Nijmegen, waar we ons mochten uitleven in Bierbrouwerij 'De Hemel' (inclusief proeverij). In de middag gingen we de stad in en sloten af met een etentje.

verder naar oktober