Fotogroep Haarlem

Foto: Oege Lam
 Foto: Oege Lam

Programma November 2017

November 2017 kende de volgende activiteiten:

Do 2 november: We kregen onze inzendingen van de 1e vrije ronde retour en keken die nog even terug. Maar we leverden ook weer in, namelijk voor de competitieronde Discipline vierkant zwart-wit / industrie. Verder verkozen we de Plaat van de Maand - gewonnen door Cor!

Do 9 november: Fotosoos! En dan nu weer waar de fotosoos zoals die oorspronkelijk bedoeld was: voor en door de leden zelf, met spontane workshops, collegiaal advies of gewoon om foto's te delen.fotosoos zoals die bedoeld is.

Ma 13 november: De Afdeling organisert een Presentatie door een externe spreker: Jeroen Toirkens, documentair fotograaf. Aanvan 20.00 uur, wijkcentrum de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan in Haarlem

Do 16 november: Vanavond hadden we zelf onze eigen experne spreker: Fran van der Hoeve, over de geschiedenis van de fotografie voor platenhoezen. Een overvloed aan interessant materiaal.

Do 23 november: Fotosoos! En dan nu weer waar de fotosoos zoals die oorspronkelijk bedoeld was: voor en door de leden zelf, met spontane workshops, collegiaal advies of gewoon om foto's te delen. Deze keer met een presentatie van Nanda over het maken van series, waarna Gerphil een zelfgemaakt fotoboek liet zien van een cursus seriematig fotograferen deie hij enkele jarwen terug gevolgd had.

Do 30 november: We begonnen met het tonen we de resultaten van de zomeropdracht "Gravenstenenbrug". Het was verrassenmd te zien hoeveel verschillende insteken gemomen werd om hetzelfde object te fotograferen. Vervolgens stond Telefoonfotografie centraal. Hiervoor leverde iedereen maximaal 3 telefoonfoto’s in via Stack, liefst zowel het origineel als de op de telefoon bewerkte versie. Ookl hier wisten we elkaar te verbazen.

verder naar december