Fotogroep Haarlem

Foto: Marco Verheul
 Foto: Marco Verheul

Programma Maart 2017

Maart 2017 kende de volgende activiteiten:

Do 2 maart: De aftrap was voor De 10 minuten van Renée die ons echt een mooie, poëtische blik op haar fotografie gunde. Vervolgens besprak Ton van der Heijde (zie ook 5 januari) op inspirerende wijze onze resultaten van de avondfotografie-opdracht.

Do 9 maart: Fotosoos! Ingevoegd in het soosprogramma is een club-coaching traject o.l.v. Louis Visseren. Vanavond de vijfde avond voor wie zich daarvoor ingeschreven heeft.

Ma 13 maart: Bespreking serieronde, 20.00 uur, Wijkcentrum de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan.

Do 16 maart: De 10 minuten was aan Thera die foto's van het weersfenomeen 'Ruige Rijp' in een mooie videopresentatie had gegoten. Daarnaast werden de foto's van onze jubileumopdracht gepresenteerd en hadden we weer een episode van de Plaat van de Maand - glansrijk gewonnen door Oege. En we inleverden in voor de competitieronde Disciplines portret/avondfotografie.

Do 23 maart: Fotosoos! Deze keer gevuld met weer een workshop over Photoshop (door Cor) - deel 2 van dit programma.

Ma 27 maart: 's Ochtends uitruimen van onze jubileum-expositie.

Ma 27 maart: En 's avonds bij Fotobond Kennemerland: presentatie door Danielle Kwaaitaal, 20.00 uur, wijkcentrum de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan. Kwaaitaal is een kunstfotografe die haar werk combineert met werk in opdracht zoals dat van Marokkaanse en Nederlandse landschappen in Stadsdeelkantoor Bos en Lommer en in een corridor op Schiphol. Oorspronkelijke monteerde ze haar fotografische opnamen handmatig. Met haar huidige digitaal bewerkte foto’s zoekt zij de grenzen van de fotografie op. Het vrouwelijk lichaam, schoonheid en water zijn daarbij vaak het onderwerp, zoals haar bekende Whispering Waters. Bekend zijn haar onderwaterfoto’s. Ook maakte ze (kinder)portretten. De combinatie van fotografie en schilderkunst is een belangrijk uitgangspunt. Haar foto's worden zorgvuldig voor de camera geënsceneerd en soms digitaal bewerkt. Daarnaast werkt te met video. Werk van haar was o.a. te zien in Naarden, het Stedelijk, de Fundatie, het Groninger museum, het Drentse Museum en in Istanboel. Het belooft dus een interessante avond te worden. Kijk ook eens op www.daniellekwaaitaal.nl of http://daniellekwaaitaal.tumblr.com/

Do 30 maart: De 10 minuten van ... was vanavond aan Elly. En nadat we de teruggekomen inzendingen voor de Ronde Serie nog even bekeken hebben, bekeken we de "foto's met een verhaal" die we eerder hebben ingeleverd.

Vr 31 maart - Zo 2 april: Het foto-weekend - Gent, Oostende en Doel - was een granedioos succes. Met 16 leden waren we naar België getrokken. Gent was natuurlijk fraai, met veel bijzondere hoekjes en voor iedereen wat wils (reis-, architectuur-, straatfotografie). Ook met gezellige avonden (en avondfotografie). Oostende gaf een mooie impressie van het strandleven en van de typisch Belgische manier van strandbebouwing. Doel tenslotte bood nog steeds voldoende mogelijkheden voor de liefhebber van ouwe meuk en grafitti.

verder naar april