Fotogroep Haarlem

Foto: Igor van der Wal
 Foto: Igor van der Wal

Programma Oktober 2016

Oktober 2016 kende de volgende activiteiten:

Do 6 oktober: Fotosoos! Ingevoegd in het soosprogramma is een club-coaching traject o.l.v. Louis Visseren. Vanavond de eerste avond voor wie zich daarvoor ingeschreven heeft.

Ma 10 oktober: Bespreking 1e Vrije Ronde competitie, 20.00 uur in wijkcentrum de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan.

Do 13 oktober: In het kader van onze voorbereiding op onze jubileumexpositie ontvingen we vanavond een spreker/fotograaf die zich o.a. gespecialiseerd heeft in het fotograferen van onze eigen provincie:  Chris Hoefsmit. Eerst toonde hij in rappe vaart hoe hij zich als fotograaf ontwikkeld heeft en wat een diversiteit aan werk hij heeft voortgebracht. Met telkens ook weer een andere boeiende kijk op Haarlem. Leden konden ook vooraf drie foto's insturen die door hem werden besproken - wat interessante en leerzame commentaren opleverde.

Do 20 oktober: Fotosoos! En dan nu weer waar de fotosoos zoals die oorspronkelijk bedoeld was: voor en door de leden zelf, met spontane workshops, collegiaal advies of gewoon om foto's te delen. We stonden vanavond stil bij hoe we de jubileumsalon van tangovereniging El Compas zouden gaan vastleggen - o.a. kijkend naar onze tango-foto's uit het verleden. Hoe fotograferen we beweging bij slecht licht, bijvoorbeeld. En wat voor soort foto's kan je maken? En we keken naar fotro's genomen in Zuid-Engeland van één van ons.

Za 22 oktober: Het tweede foto-uitje dit jaar bracht ons naar het Nollenproject in Den Helder. Dit terrein, voorzien van enorme sculpturen van de kunstenaar Ruud van de Wint, bleek een fotografische goudmijn - ook dankzij het fraaie herfstweer en het gouden zonnetje. We kregen een rondleiding van diens zoon. Aansluitend gingen we naar Scheepswerf Willemoord in Den Helder en sloten deze ook weer erg gezellige dag af met een etentje. Voor een filmische impressie bekijk deze videofilm.

Ma 24 oktober: De Afdeling organiseert een 'cursus' avond over het maken van een serie o.l.v. Karijn Kakebeeke - 20.00 uur in Wijkcentrum de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan in Haarlem.

Do 27 oktober: Als eerste blikten we terug op ons uitje naar Berlijn - en lieten ons de stads- en straatfoto's, de beelden van ouwe meuk en monumentale kerkhoven, subcultuur en architectuur goed smaken. Vervolgens passeerden onze inzendingen van de 1e vrije ronde nog even de revu - en 'in ruil' leveren we weer in voor de 1e Disciplines ronde van de Afdelingscompetitie - discipline abstract / straatfotografie. Last but not least verkozen we de Plaat van de Maand, die in eerste instantie, dankzij de enorme kwaliteit van het ingeleverde werk, een top-6 met gelijke topscore opleverde. Na een spannende vervolgselectie leverde het één winnaar op, deze keer Gerphil Kerkhof met zijn zwart-wit foto van bootjes in een haventje in Cornwall.

Ma 31 oktober: Presentatie door Theo Bosboom, 20.00 uur, Wijkcentrum de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan. Hij zou ons beelden tonen van zijn reizen naar o.a. IJsland en misschien ook wel van de Outer Hebrides waar hij deze maand vertoefde - maar ook abstract werk.

verder naar november