Fotogroep Haarlem

Foto: Jantina van Rossum
 Foto: Jantina van Rossum

Programma November 2016

November 2016 kent de volgende activiteiten:

Do 3 november: Fotosoos! Ingevoegd in het soosprogramma is een club-coaching traject o.l.v. Louis Visseren. Vanavond de tweede avond voor wie zich daarvoor ingeschreven heeft. Tevens laatste mogelijkheid inleveren abstract / straatfotografie.

Do 10 november: Marjolein neemt de eerste 10 minuten van het nieuwe seizoen voor haar rekening - gevolgd door een presentatie van de resultaten van ons uitje naar Den Helder. Dan stortten we ons op het thema van vanavond: telefoonfotografie. Daarvoor leverde iedereen maximaal 5 telefoonfoto’s in Stack. Bewerking alleen op telefoon.

Ma 14 november: ‘Cursus’ serie maken 2 o.l.v. Karijn Kakebeeke, 20.00 uur in Wijkcentrum de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan (zie ook 24 oktober).

Do 17 november: Fotosoos! En dan nu weer waar de fotosoos zoals die oorspronkelijk bedoeld was: voor en door de leden zelf, met spontane workshops, collegiaal advies of gewoon om foto's te delen. We spraken nog even de laatste dingen door m.b.t. het fotograferen van de jubileumsalon van Tangovereniging El Compas (20 november) en deden verrassende ontdekkingen in de functionaliteit van Lightroom en Photoshop.

Do 24 november: Vanavond hebben we als externe spreker Peter van Mookhoek (40), ex-conservator van het Rijksmuseum: over de relatie tussen schilderkunst en fotografie. Een korte biografie: Zijn opleiding kreeg hij bij de Nederlandse Fotovakschool, onderdeel Algemene fotografie en kleurenfotografie. Hij heeft zijn werk vooral uitgeoefend bij officiële instanties: het Ministerie van O.K.W., bureau Rijksinspecteur Roerende Monumenten, Dienst voor ‘s Rijks verspreide Kunstvoorwerpen, en vanaf 1964 (!) fotograaf bij het Rijksmuseum Amsterdam, waar hij Cheffotograaf was en Hoofd Afdeling Fotografie en Fotoarchief. Peter heeft gastcolleges gegeven bij de Reinwardt Academie, de Dienst Opleiding Restauratoren Centraal Laboratorium, en de Hogeschool Utrecht. Zijn tentoonstelling in het Oude Slot in Heemstede werd geopend door Henk van Os. Verdere exposities vonden plaats in Achter de Zuilen in Bloemendaal en het Rosa Spierhuis in Laren. Door zijn ervaring met museale schilderkunst èn fotografie lijkt hij de uitgelezen persoon om dit onderwerp voor ons uit te diepen.

Za 26 november: Jubileumfeest!

verder naar december