Fotogroep Haarlem

Leo Bloemink

Leo Bloemink

Mijn liefhebberij voor fotograferen is begonnen in 2008 toen ik deelnam aan een workshop fotografie tijdens een wandeling door de Jordaan. Ik deed dat met een compact camera, die in de workshop niet op de automatische stand mocht staan. Het instellen van de camera om de gewenste belichting en een vooraf bepaalde scherptediepte te krijgen hebben mij op het pad van de fotografie gebracht. Vanaf dat moment heb ik een inhaalslag gemaakt, via de aanschaf van spiegelreflex camera’s, boeken, lidmaatschap van Nikon Club Nederland, cursussen w.o. bij Fotogram in Amsterdam, fotograferen in RAW, infrarood, pinhole, flitsen en macro fotografie. Ik ben geïnspireerd door o.a. Martin Kers, Brassaï , Michel Szulc-Krzyzanowski en, voor compositie, Michael Freeman.

Ik probeer van alles uit en heb nog geen specialisme hoewel ik het meest doe aan straatfotografie, landschappen en abstract. Ik bewerk de foto’s in RAW met Nikon Capture NX2.

Sinds het jaar 2009 ben ik lid van Fotogroep Haarlem omdat ik vind dat het voor het verder ontwikkelen van mijn hobby nodig is om met anderen foto’s te beoordelen, commentaar op foto’s te krijgen, informatie uit te wisselen, aan fotowedstrijden mee te doen en met andere leden op stap te gaan om te fotograferen zoals wij dat met een aantal leden van de Fotogroep in 2011 in Schotland gedaan hebben. Fotograferen is een leerproces en voor mij een hele mooie hobby die in elk seizoen en op elke leeftijd uitgeoefend kan worden.

Portfolio

Leo's website vind je hier!