Fotogroep Haarlem

Jantina van Rossum

Voor mijn 18de verjaardag kreeg ik een Minolta X300 spiegelreflexcamera  van mijn grootmoeder. Sindsdien fotografeer ik met name in de vakantie periode. Ik zou wel vaker de uitdaging aan willen gaan om leuke foto’s te maken, maar ……………………… Daar gaat de club mij vast toe inspireren.

Ik heb een poosje gefotografeerd met een Nikon Coolpix 5700, maar ik miste de spiegelreflex. Nu heb ik van mijn lieve partner Gerphil zijn oude toestel Nikon D70s gekregen. Dit fototoestel moet ik nog wel onder de knie krijgen - al die techniek is niet echt iets voor mij.

Ik fotografeer graag (bijzondere) natuur (-verschijnselen). Daarnaast vind ik het fijn om mensen uit andere culturen in hun eigen omgeving vast te leggen. Een eigen stijl heb ik nog niet ontwikkeld. Voor mij is het vooral belangrijk dat ik fotograferen leuk vind om te doen. Ik ben nog niet bezig met het bewerken van foto’s maar moet daar waarschijnlijk op den duur wel wat tijd aan gaan besteden.

Sinds de herfst 2008 ben ik lid van de Fotogroep Haarlem en probeer ik zoveel mogelijk aan wedstrijden mee te doen. Ik ben tevreden over foto’s die ik heb gemaakt tijdens het Bodypainting festival en onze laatste vakanties.

Portfolio

Bekijk Jantina's portfolio hier.