Fotogroep Haarlem

Foto: Theo Kühbauch
 Foto: Theo Kühbauch

Afdelingswedstrijden

De Fotobond Afdeling Kennemerland waarbij onze club is aangesloten organiseert jaarlijks een afdelingscompetitie in verschillende categorieën. Tot het clubjaar 2011-2012 was de competitie verdeeld in twee rondes Kleur en twee rondes Zwart-Wit en daarnaast een Themacompetitie. In 2012-2013 werd dit veranderd in één ronde kleur, één ronde zwart/wit en twee rondes met elk drie disciplines. En daarnaast nog steeds de thema-wedstrijd. Een jaar later jaar werden de vrije rondes kleur en zwart/wit samengevoegd tot helemaal Vrije Rondes, er kwam een ronde Series bij en dan twee rondes van elk twee disciplines.

Clubjaar 2016-2017 zijn de rondes aldus:

  • Twee Vrije Rondes
  • Twee Rondes Disciplines
    • Abstract / Straatfotografie
    • Portret / Avondfotografie
  • Ronde 'Serie'

De inleverregels voor Vrije Ronde en Disciplines zijn als volgt:

  • In de Vrije Ronde wedstrijden is het onderwerp vrij. Ook is er geen onderscheid tussen zwart/wit en kleur. Er mogen twee foto's per ronde worden ingeleverd.
  • In de Discipline rondes moeten inzendingen vallen binnen de aan-gegeven disciplines. Ook hier stuurt de deelnemer twee foto's in, naar keuze binnen één of twee van de disciplines.
  • In de Serie ronde is het de bedoeling dat er maximaal 2 series van elk maximaal 5 foto's (op A4) wordt ingeleverd.

Voor verdere informatie over reglementen en inlevereisen klik hier en op de Bondspagina van de Afdeling Kennemerland.

Tijdens fotosoos bijeenkomsten kunnen leden desgewenst advies krijgen van clubgenoten in het geval zij twijfelen welke twee foto's zij zouden moeten kiezen. Ook doorloopt een deel van de in te leveren foto's tijdens de clubavond waarop we echt moeten inleveren een intensieve fotobespreking.

Nadat de foto's ingeleverd zijn gaat een deskundige jury van professionele fotografen de foto's beoordelen.

Tijdens een maandagse bijeenkomst worden de werken tentoongesteld en lichten de juryleden hun beoordeling van een aantal werken toe: wat vinden zij goed, mooi, inspirerend - en waar valt er wat op aan te merken? Deze besprekingen zijn voor alle leden telkens weer zeer leerzaam en leuk.

terug naar het activiteitenoverzicht